4 předsevzetí pro budoucí maminky | Clayo Clinic
Menu
Blog
Právě čtete: 4 předsevzetí pro budoucí maminky
Sdílejte článek:

4 předsevzetí pro budoucí maminky

Dostala jste pod stromeček velkorysou nadílku, ale vysněné dvě čárky na těhotenském testu stále ještě nedočkavě vyhlížíte? Pojďte je s námi trochu popohnat. Nachystali jsme si pro vás 4 novoroční předsevzetí, která vám pomohou vydat se na cestu umělého oplodnění s čistou hlavou a skálopevným odhodláním. 

2. 1. 2024
  |  
4 minut čtení
  |  
Sdílejte článek:

Budu mít zdraví na prvním místě

Vaše tělo je budoucím chrámem vašeho miminka a je tedy potřeba o něj náležitě pečovat. Připravit ho na budoucí těhotenství můžete například dodržováním zásad zdravého životního stylu. Zbylé vanilkové rohlíčky tak nechte tchýni, alkohol schovejte zpátky do špajzu a běžte se nadýchat čerstvého lednového vzduchu. Pokud chcete nový rok odstartovat opravdu odhodlaně, můžete zkusit také relaxační lázeňské procedury, lekce jógy nebo dechová cvičení. 

Budu otevřeně komunikovat se svým partnerem

Otevřená a upřímná komunikace je základním kamenem každého pevného vztahu, zejména pokud pár prochází léčbou neplodnosti. Snažte se tedy od letošního roku s partnerem komunikovat přímo. Neskrývejte své pocity a snažte se ve vztahu vytvářet bezpečný prostor pro vzájemnou podporu a porozumění. Pomoci vám v tom mohou pravidelné partnerské rituály, například společné večeře nebo párová terapie.

Dám si na čas a budu oslavovat i malé úspěchy

Občas není snadné si uvědomovat, že i těžká období nám pomáhají růst. Výzvy jsou ale nevyhnutelnou součástí našich životů a sny se bohužel neplní lusknutím prstu. Udělejte si tedy čas na vděk a vědomé prožívání úspěchu. I malý krůček kupředu vás totiž přibližuje k vysněnému miminku! Můžete si například začít vést deník vděčnosti, do kterého si každý večer zapíšete 2-3 věci, které se vám daný den podařily.

Připravím si rodinný rozpočet 

Buďte zodpovědnou maminkou a prozkoumejte náklady spojené jak s léčbou neplodnosti, tak s těhotenstvím a výchovou budoucího dítěte. Vypracujte si realistický finanční plán, který vám pomůže zklidnit nervy a minimalizovat finanční zátěž. Mějte však na paměti, že každá klinika má svůj vlastní ceník a náklady se tak mohou v závislosti na výběru kliniky výrazně lišit. Při výběru kliniky ale zkuste nekoukat pouze na čísla, důležité je také personální zajištění a nabízené léčebné metody.

Další články

Clayo Clinic
Chcete vědět víc? Jsme tu pro Vás.

Chcete vědět víc? Jsme tu pro Vás.

Jak Vás budeme oslovovat
Clayo Clinic
Nepovinné
Clayo Clinic
Nepovinné
O jakou IVF léčbu máte zájem?
Nebo se nás můžete na cokoli zeptat:
Clayo Clinic
Veškerá komunikace je šifrovaná pomocí SSL a řídí se pravidly Ochrany osobních údajů (GDPR)
Odeslat formulář

Navštivte nás

Máme uzavřeny smlouvy se zdravotními pojišťovnami v ČR

Certifikáty, partneři a auditoři

UPOZORNĚNÍ NA ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY: 

Během státních svátků 1. a 8. května 2024 bude naše klinika otevřena POUZE pro OBJEDNANÉ pacienty.

Děkujeme za pochopení!