Jaro přichází. Připravte své tělo na budoucí těhotenství | Clayo Clinic
Menu
Blog
Právě čtete: Jaro přichází. Připravte své tělo na budoucí těhotenství
Sdílejte článek:

Jaro přichází. Připravte své tělo na budoucí těhotenství

Jaro je ideální období pro očistu organismu a přípravu na celý proces IVF. Probouzející se příroda nás inspiruje k tomu, abychom se zbavili starého a otevřeli se novému, pomáhá nám najít v sobě energii pro obnovu, změnu a nový začátek. Pokud se tedy i vy právě chystáte vkročit do nové životní etapy, splnit si sen o vlastní rodině a podstoupit IVF, jarní očista vám může pomoci nejen vyčistit tělo i mysl, ale i zvýšit šance na úspěšné početí.

4. 4. 2024
  |  
5 minut čtení
  |  
Sdílejte článek:

Nasajte sílu slunce

Sluneční paprsky stimulují produkci vitaminu D, jehož nedostatek může podle studie zveřejněné v časopise Reproductive Biology and Endocrinology neblaze působit na lidské reprodukční schopnosti. Ženy, které konzumují více „déčka“ (studie pracuje se suplementovaným vitaminem D) mají podle tohoto výzkumu také vyšší šance na početí. Kromě toho se s rostoucí hladinou vitaminu D snižuje i riziko opakovaných potratů. Vyrazte tedy na jarní procházku vstříc slunečním paprskům. Podpoříte tak svou plodnost a budete o krok blíže k naplnění snu o spokojeném rodinném životě. Vitamin D přispívá také k psychické pohodě, která je v procesu asistované reprodukce zásadní. Nezapomeňte však na opalovací krém s SPF faktorem, který vás ochrání před nadbytečným UV zářením.

Pohyb pro zdravé tělo i duši

Jóga v parku, lehký jogging v centru města, zahradničení či výlet do přírody. Jaro nabízí nepřeberné množství outdoorových aktivit, které vám pomohou posílit tělo i zklidnit mysl. Pravidelný pohyb podporuje krevní oběh, zvyšuje imunitu a pomáhá udržovat zdravou váhu. Postará se však i o vaši psychickou pohodu, cvičení totiž prokazatelně snižuje úzkost, a to jak akutně, tak i preventivně. Pokud jste tedy zdravá, měla byste cvičení věnovat alespoň dvě a půl hodiny týdně. Nejen že tak zvýšíte pravděpodobnost úspěšného početí, ale především připravíte své tělo na hladký průběh budoucího těhotenství.

Snižte stres a relaxujte

Také stres může negativně ovlivnit vaše snahy o úspěšné početí. Ve stresu totiž tělo produkuje víc adrenalinu a kortizolu, což jsou hormony, které úspěšnému početí aktivně zabraňují. Ne nadarmo se tedy říká, že pokud chce pár založit rodinu, je nejdůležitější zůstat v klidu. S relaxací vám může pomoci meditace, jóga či cvičení dechových technik. Důležité je však také dostatečné množství kvalitního spánku, které hraje klíčovou roli při regeneraci organismu. Snažte se tedy dodržovat pravidelný spánkový režim a dbejte na své psychické i fyzické zdraví.

Hon na medvědí česnek

S prvními jarními měsíci přichází sezóna medvědího česneku, který patří mezi nejsilnější přírodní antibiotika. Tato velmi rozšířená zelená rostlina je bohatým zdrojem vitaminu C, železa a kyseliny listové (folátu), která je pro své plodnost podporující schopnosti hojně využívána ve formě těhotenských suplementů. Mnohé studie totiž dokazují, že kyselina listová užívaná před těhotenstvím je spojena s nižším rizikem ovulační neplodnosti. Můžete tedy vyrazit do lesa a sběr medvědího česneku spojit s pohybem a pobytem na čerstvém vzduchu. Pokud však les za humny nemáte, nezoufejte, medvědí česnek jistě pořídíte i na farmářských trzích či ve zdravé výživě (sušený).

Jarní očista je skvělý způsob, jak se zbavit toxinů, posílit imunitu a připravit své tělo na budoucí těhotenství. Dodržováním těchto principů zvýšíte nejen vaše šance na úspěšné IVF, ale podpoříte také svou životní spokojenost.

Další články

Clayo Clinic
Chcete vědět víc? Jsme tu pro Vás.

Chcete vědět víc? Jsme tu pro Vás.

Jak Vás budeme oslovovat
Clayo Clinic
Nepovinné
Clayo Clinic
Nepovinné
O jakou IVF léčbu máte zájem?
Nebo se nás můžete na cokoli zeptat:
Clayo Clinic
Veškerá komunikace je šifrovaná pomocí SSL a řídí se pravidly Ochrany osobních údajů (GDPR)
Odeslat formulář

Navštivte nás

Máme uzavřeny smlouvy se zdravotními pojišťovnami v ČR

Certifikáty, partneři a auditoři

UPOZORNĚNÍ NA ZMĚNU OTEVÍRACÍ DOBY: 

Během státních svátků 1. a 8. května 2024 bude naše klinika otevřena POUZE pro OBJEDNANÉ pacienty.

Děkujeme za pochopení!